Auto huren Curaçao

Curaçao met de auto bekijken is een goede optie. Het openbaar vervoer is niet erg uitgebreid en daarom is een auto niet verkeerd. Met een Fly & Drive kun je onbezorgd het eiland ontdekken. Je hebt zelf in de hand waar je heen rijdt en je bent niet afhankelijk van andere mensen. Een auto huren hoeft ook niet eens duur te zijn! Kijk hier voor een overzicht met de beste deals op voertuigselectie, beschikbaarheid, verhuurlocatie en tarieven voor autoverhuur op Curaçao.

Verkeersregels in Curaçao

Voordat je een auto gaat huren, is het verstandig om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Curaçao. Net als in Nederland rijdt men rechts in Curaçao. De maximum toegestane snelheid binnen de bebouwde kom is 45 km/h en buiten de bebouwde kom is dit 60 of 80 km/h.

Tanken in Curaçao

Anders dan in Nederland, zijn er in Curaçao nog mensen die je bedienen bij het tankstation! Als je richting het tankstation rijdt, zal je worden bediend door een medewerker. Hij/zij tankt voor je en vervolgens reken je ook gelijk met deze persoon af. Dit is niet in alle gevallen zo, maar wel in de meeste.

Curaçao Road Services

Curaçao Road Services helpt als er ongeval heeft plaatsgevonden. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 199. De schade wordt door hen vastgelegd alvorens de verzekering het afhandelt. De verzekering dekt alleen als Curaçao Road Services de schade heeft bekeken. Je moet hen daarom altijd bellen en niets overlaten aan ‘ik betaal de schade zelf wel’.

Extra dekking

Het is niet onverstandig om extra dekking af te sluiten bij je auto. Je kunt bijvoorbeeld een extra WA-dekking afsluiten, terugbetaling eigen risico of een glas-banden-bodem-dakschadedekking af sluiten. Als toerist ben je niet bekend met de wegen en de rijstijl. Goed verzekerd zijn is daarom niet verkeerd.