Auto huren op Curaçao – beste verhuurbedrijven

Een auto huren op Curaçao is de beste optie om het eiland te verkennen. Curaçao staat als land bekend om de kleurrijke huizen en de gezellige cultuur. Het is echter een relatief groot eiland. Als je alles goed wilt zien, is het aan te raden om een auto huren te kiezen.

Aangezien er enorm veel bedrijven zijn waar je een auto huren op Curaçao kunt, is het soms een beetje lastig om te bepalen welk bedrijf je het beste naartoe kunt gaan om een auto te huren. In dit artikel gaan we doornemen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een verhuurbedrijf en welke bedrijven het beste zijn om voor te gaan.

auto huren op Curaçao
Auto huren op Curaçao

Het rijden in Curaçao

Op Curaçao zijn er enorm veel bezienswaardigheden en stranden te vinden die voor veel mensen de moeite waard zijn om te bezoeken. Er is te weinig openbaar vervoer op Curaçao te vinden om hier afhankelijk van te zijn. Verder is het openbaar vervoer niet rond vaste tijden te gebruiken.

Het rijden in Curaçao is wel wat anders dan in Nederland. Ze hebben namelijk een hele andere rijstijl en een aantal van de regels zijn anders. Gelukkig is het relatief makkelijk om je hierop aan te passen. De regels zelf worden niet altijd even nauw genomen. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te rijden. Hierbij is het vooral belangrijk om je niet op te laten jagen. Ook moet je er niet raar van opkijken als er getoeterd wordt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als er een bekende langs rijdt of iemand bedankt wordt.

De wegen in Curaçao

Veel mensen vinden de wegen in Curaçao goed te doen. Er zijn op het eiland geen snelwegen te vinden. Een auto is echter niet te missen. Dit komt omdat bijna iedereen wel een auto heeft op Curaçao. Hierdoor kan het tijdens de spits erg druk worden op de weg. Vooral als je in de grote stad zoals Willemstad rijdt, krijg je veel te maken met de drukte.

Binnen de bebouwde kom mag je in Curaçao 45 km/h rijden. Buiten de bebouwde kom wordt dit 60 km/h tot 80 km/h. Als je de wegen in Nederland gewend bent, lijkt dit niet al te snel. Echter is dit voor de meeste wegen ook echt de maximale snelheid die je kunt rijden. De wegen worden tijdens regen erg glad en zijn niet altijd even goed onderhouden.

Curaçao landschap
Landschap

De verkeerregels in Curaçao

Het is mogelijk om met een Nederlands rijbewijs in Curaçao te rijden. Wel heb je te maken met een aantal andere regels. Zo heeft verkeer van rechts voorrang, behalve op T-splitsingen. Het inhalen wordt normaal links gedaan, maar op wegen met twee of meer rijstroken die één richting op gaan, mag je er ook voor kiezen om rechts in te halen. Als je te maken krijgt met een aanrijding, moet je de Curaçao Road Service inschakelen. Deze is de bereiken via 199. Deze zullen iemand sturen om een rapport te maken.

Welke auto kun je het beste huren?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het huren van een auto op Curaçao. Zo is het mogelijk om met elke auto hier te rijden. Echter is het wel belangrijk om de auto af te stemmen op waar je gaat rijden. Niet elke auto is bruikbaar voor off-road rijden. Bij de volgende aanbieders kun je goedkoop een auto huren op Curaçao.

M&N Dutch Car Rental

M&N is de goedkoopste aanbieder voor een auto huren op Curaçao. Hier is het mogelijk om voor een prijs van €25,- per dag een auto te huren. Het is direct vanaf de luchthaven al mogelijk om een auto mee te nemen. Echter kun je er ook voor kiezen om de auto naar je accommodatie te laten brengen.

EasyTerra

Na M&N is EasyTerra de goedkoopste aanbieder van huurauto’s. Tijdens het huren van een auto bij EasyTerra is het mogelijk om je wensen door te geven. Zo is het mogelijk om aan te geven dat je een tomtom of een babyzitje in je auto wilt hebben. EasyTerra biedt auto’s van verschillende verhuurders. Daarom is het belangrijk om naar de beoordeling van de verhuurder zelf te kijken.

Rentalcars.com

Rentalcars.com biedt auto’s aan voor goedkope prijzen. Echter zijn de prijzen die je betaald zonder verzekering. Het is per auto mogelijk om te zien wat er wel en niet verzekerd is. Echter is het altijd verstandig om een goede autoverzekering op Curaçao te hebben. Dit kan namelijk een hele hoop problemen voorkomen.

Plaats een reactie