Bezienswaardigheden Curaçao

Willemstad

De hoofdstad, Willemstad, is de belangrijkste plaats van het eiland. In de stad ligt een grote, natuurlijke haven gevestigd. Doordat de stad steeds groter groeide, zijn diverse omliggende dorpjes tegen de stad ‘aangegroeid’. Inmiddels is het een groot stedelijk gebied geworden. In de hoofdstad kun je winkelen, goede restaurants bezoeken of gewoonweg de historische stad bekijken.

De overgebleven plantagehuizen van Curaçao

Verspreid over Curaçao zijn er ongeveer 70 plantagehuizen te vinden. Niet alle huizen zijn geschikt om te bezoeken, omdat na de afschaffing van de slavernij de huizen slecht werden onderhouden. Enkele huizen zijn opgeknapt en zijn geschikt voor bezoekers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Brievengat, Knip en Ascencion.

Struisvogelfarm

De struisvogelfarm is een klein natuurgebied met diverse struisvogels. Het is erg leuk voor kinderen, omdat er naast de struisvogels ook een klein speeltuintje te vinden is. Daarnaast is er een restaurant in het natuurgebied.

Hato Grotten

De Hato Grotten zijn grotten waar de Indianen vroeger gewoond hebben. Op de grotten zijn diverse muurschilderingen te vinden, die soms wel dateren uit het jaar 515. In de slavernijperiode hielden veel slaven zich schuil in de grotten. Je kunt de grotten uitsluitend bezoeken met een gids.

Christoffelpark

Het Christoffelpark is een groot nationaal park in Curaçao. Er zijn bijna tien verschillende wandelroutes. De wandelroutes zijn allemaal verschillend: gemakkelijke route of een zware route. Je kunt er diverse excursies boeken of een safari beleven.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is zeker de moeite waard om te bekijken. Je kunt het eilandje gemakkelijk op meerdere manieren bezoeken. Er zijn diverse bedrijven die hun bootdiensten aanbieden. Je kunt met een privéboot of je kunt kiezen voor een gezamenlijke catamaran. De trip is vrij hobbelig, maar het is de moeite zeker waard. Eenmaal aangekomen op het eilandje kun je heerlijk snorkelen, zonnen en relaxen!

Blue Room

Blue Room is een prachtige grot die op twee manieren kunt bereiken. Je kunt kiezen voor een wandeling van circa 25 minuten of je kunt met de boot naar de grot. Als je aangekomen bent bij Blue Room, moet je ongeveer drie meter zwemmen om in de grot te komen. Je kunt het beste een snorkel en flippers hierbij gebruiken. Er hangt een enorme blauwe gloed in de grot. Het licht wordt veroorzaakt door het zonlicht dat naar binnen schijnt.