Bezienswaardigheden

Wat kun je allemaal doen op Curacao? De top 15 bezienswaardigheden op Curacao die je zeker gezien moet hebben.

De hoofdstad: Willemstad, is de belangrijkste plaats van het eiland. In de stad ligt een grote, natuurlijke haven gevestigd. Doordat de stad steeds groter groeide, zijn diverse omliggende dorpjes tegen de stad ‘aangegroeid’. Inmiddels is het een groot stedelijk gebied geworden. In de hoofdstad kun je winkelen, goede restaurants bezoeken of gewoonweg de historische stad bekijken.

Populaire bezienswaardigheden Curacao

Willemstad, een kleurrijke stad met een rijke historie
Iedereen kent wel de prachtige gekleurde huizen in Willemstad, je hebt ze vast wel eens op een foto of in een reisfolder bewonderd.
In het echt is het een belevenis om hier naartoe te gaan.
Deze havenstad heeft immers een heel rijke historie. Niet voor niets maakt dit deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Je kunt er veel Nederlandse elementen terugvinden die verwijzen naar de koloniale historie van Curacao.
Lopend door Willemstad kom je langs de beroemde pontjesbrug – de Koningin Emmabrug . Deze brug sluit de haven af. De brug vormt een verbinding tussen de stadsdelen Otrobanda en Punda.
Een aantal keren per dag gaat deze brug open om cruiseschepen en andere scheepvaart door te laten naar de haven van Willemstad.
De brug is een ware bezienswaardigheid en uniek in zijn soort.
Een ander deel van de historie van Willemstad vind je terug in Fort Amsterdam, gelegen in de wijk Punda. Hier zetelt de regering van Curacao.

De overgebleven plantagehuizen van Curacao

Verspreid over Curacao zijn er ongeveer 70 plantagehuizen te vinden. Niet alle huizen zijn geschikt om te bezoeken, omdat na de afschaffing van de slavernij de huizen slecht werden onderhouden. Enkele huizen zijn opgeknapt en zijn geschikt voor bezoekers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Brievengat, Knip en Ascencion.

Struisvogelfarm

De struisvogelfarm is een klein natuurgebied met diverse struisvogels. Het is erg leuk voor kinderen, omdat er naast de struisvogels ook een klein speeltuintje te vinden is. Daarnaast is er een restaurant in het natuurgebied.

Hato Grotten

De Hato Grotten zijn grotten waar de Indianen vroeger gewoond hebben. Op de grotten zijn diverse muurschilderingen te vinden, die soms wel dateren uit het jaar 515. In de slavernijperiode hielden veel slaven zich schuil in de grotten. Je kunt de grotten uitsluitend bezoeken met een gids.

Christoffelpark

Het Christoffelpark is een groot nationaal park in Curacao. Er zijn bijna tien verschillende wandelroutes. De wandelroutes zijn allemaal verschillend: gemakkelijke route of een zware route. Je kunt er diverse excursies boeken of een safari beleven.

Excursie klein Curacao

Klein Curacao is zeker de moeite waard om te bekijken. Je kunt het eilandje gemakkelijk op meerdere manieren bezoeken. Er zijn diverse bedrijven die hun bootdiensten aanbieden. Je kunt met een privéboot of je kunt kiezen voor een gezamenlijke catamaran. De trip is vrij hobbelig, maar het is de moeite zeker waard. Eenmaal aangekomen op het eilandje kun je heerlijk snorkelen, zonnen en relaxen!

Blue Room

Blue Room is een prachtige grot die op twee manieren kunt bereiken. Je kunt kiezen voor een wandeling van circa 25 minuten of je kunt met de boot naar de grot. Als je aangekomen bent bij Blue Room, moet je ongeveer drie meter zwemmen om in de grot te komen. Je kunt het beste een snorkel en flippers hierbij gebruiken. Er hangt een enorme blauwe gloed in de grot. Het licht wordt veroorzaakt door het zonlicht dat naar binnen schijnt.

Quad huren Curacao

Verken Curacao op een Quad! Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar. Zo heb je de keus uit een halve dag Westkust of halve dag oostkust tour. Voor de fanatiekelingen is er ook een dag tour oost- of westkant. Om een quad te rijden moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Kinderen vanaf 6 jaar mogen mee als tweede passagier.

Zwemmen met dolfijnen

Een geweldige belevenis die je niet mag missen: Zwemmen met dolfijnen in Curacao.
Vanwege polulariteit is vooraf reserveren aan te raden.
Minimum leeftijd is 8 jaar.

Boot huren Willemstad

Met motorboten kun je over het Spaanse water varen en op plaatsen komen waar je anders niet komt. Je hebt een lokaal vaarbewijs nodig om boot zelf te besturen. Indien je geen vaarbewijs hebt gaat er gratis een schipper mee.
Er zijn boten voor 5 tot 7 personen beschikbaar en kunnen per uur gehuurd worden.

Snorkel en Strand Jeep Safari

Met een Jeep inclusief chauffeur/gids rijd je het eiland rond. Je ziet de prachtige stranden en gaat zwemmen en snorkelen.
Leeftijd is vanaf 8 jaar.

Dolphin Encounter

Dolfijnen aaien en observeren met de hele familie!
Tussen het aaien door, geeft de trainer de dolfijn handsignalen, waarna de dolfijn oefeningen laat zien die hij heeft geleerd.
Het intieme en educatieve programma is geschikt voor alle leeftijden.

Kajak en Snorkel Dagtour

Onder Profesioneel begeleiding ga je langs de kust van het schiereiland van Caracasbaai. “Tugboat” is een favoriete snorkelplek voor zowel toeristen als locals. Er wonen vissen van allerlei soorten en maten die je tegen kunt komen.

Flyboarden Curacao

Is één van de gaafste wateractiviteiten momenteel op Jan Thiel beach Curacao. Minimum leeftijd is 10 jaar.
Ervaar deze exclusieve watersport!

Aquafari

Onder water zonder duikbrevet? Dat kan met de Aquafari!
Met je eigen onderwaterscooter bekijk je de prachtige onderwaterwereld, een perfecte activiteit voor het hele gezin!
Minimum leeftijd is 10 jaar.