De beste reistijd voor Curacao

Wil je een reis boeken naar Curacao? Dan is het goed om te weten wat de beste reistijd voor dit eiland is, zodat je jouw vakantie op exact het juiste moment kunt boeken. In dit artikel lees je hier meer over. Zo vertellen we niet alleen meer over het klimaat van Curacao, maar lees je bovendien wat het hoogseizoen van het eiland is.

Lees direct waar je goedkoop reizen naar Curacao kunt boeken!

Het klimaat van Curacao

Curacao heeft een tropisch savanneklimaat. Het eiland ligt dicht bij de evenaar en dit betekent dat de gemiddelde temperatuur het gehele jaar door lekker hoog is. Ook over het zonnetje hoef je je geen zorgen te maken. De zon laat zich namelijk het hele jaar door zien op Curacao. In de avond koelt het wat af, maar blijft het nog altijd tussen de 24 en 26 graden. Ideaal!

Door het gunstige klimaat van Curacao maakt het eigenlijk niet zo veel uit wanneer je jouw vakantie boekt. Of je nu in januari of juli naar Curacao gaat voor een ontspannen vakantie: het weer is gegarandeerd goed.

Het hoogseizoen van Curacao

In de maanden januari, februari, maart, april en mei komen de meeste toeristen naar Curacao. Deze maanden vallen dan ook in het hoogseizoen. Wil je buiten het hoogseizoen reizen om de drukte op Curacao te vermijden? Dan raden wij je aan om de maanden januari, februari, maart, april en mei te vermijden. Je kunt in dit geval beter in juni, juli, augustus, september, oktober, november of december naar Curacao gaan.

Geld besparen? Reis buiten het hoogseizoen

Wil je jouw vakantie op Curacao zo goedkoop mogelijk boeken? Dan raden wij je aan om het eiland in het laagseizoen te bezoeken, ofwel in de maanden juni, juli, augustus, september, oktober, november of december. In het hoogseizoen is er meer vraag naar vakanties op Curacao. Daarom zijn de prijzen van vakanties standaard hoger. Lees hierover verder over last minute reizen naar Curacao.

Door in het laagseizoen te reizen, kun je dan ook veel geld besparen. En dit zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen: je hoeft alleen je vertrekdatum aan te passen.

Plaats een reactie