De leukste stranden van Curaçao

De meeste mensen die graag naar het strand willen gaan, kiezen doorgaans eerder voor Aruba of Bonaire. Toch kent Curaçao ook een groot aantal mooie stranden. We noemen de leukste stranden voor je op.

Playa Kenepa Grandi

Playa Kenepa Grandi, ook wel de ‘Grote Knip’, wordt gezien als een van de mooiste stranden van Curaçao. Via een stenen trap loop je het strand op. Voordat je naar beneden loopt, heb je een geweldig uitzicht over het mooie strand en de grote zee. In het weekend wordt het strand drukbezocht, dus houd rekening met drukte!

Playa Cas Abou

Playa Cas Abou is een van de mooiste stranden van Curaçao. Het strand behoort tot een luxe resort met diverse luxe villa’s. Je kunt er snorkelen, zonnen, zwemmen en in het weekend is er regelmatig live muziek. Het strand is van allerlei faciliteiten voorzien: toiletten, douches, bar met een restaurant, winkels etc.

Playa Forti

Playa Forti is een mooi strand op het westelijke punt van het eiland. Het strand is vooral leuk als je geïnteresseerd bent in snorkelen. Het strand is niet al te druk bezocht en daarom biedt het een unieke kans om de zee te ontdekken. Op het strand zijn diverse rotsen te vinden waar je vanaf kunt springen. Er liggen wel diverse kiezelstenen in het water en daarom is het raadzaam om waterschoenen aan te trekken. Er zijn diverse toiletten, een snackbar en parasols en ligbedden die je kunt huren.

Mambo Beach

Het Mambo Beach is een drukbezocht strand dat vooral bekend staat om live optredens die hier regelmatig gehouden worden. Er worden diverse feestjes gegeven in het weekend en elke zondag is er bij de bar een happy hour.

Kokomo Beach

Last, but not least, de Kokomo Beach. Dit strand, net buiten Willemstad, is er speciaal voor mensen die ultieme rust zoeken. Het strand is perfect voor snorkelen of duiken. Naast een duikschool zit er ook een restaurant waar je goed kunt eten en een lekker biertje kunt drinken.