Reisdocumenten

Elke toerist die naar Curaçao vertrekt zal in het bezit moeten zijn van de juiste reisdocumenten. Onder een toerist wordt verstaan: mensen die een korte periode naar het land gaan voor bijvoorbeeld een vakantie, familie aangelegenheden, zakenbezoeken en dergelijke.

Wat moet ik meenemen?

Bij binnenkomst op Curaçao moet je in bezit zijn van de volgende items:

  • Een geldig paspoort. Omdat het om een ander werelddeel gaat, is alleen een ID-kaart niet voldoende. Een paspoort is dus een vereiste.
  • Tickets voor het vliegtuig, inclusief een retourticket.
  • Indien er geen retourticket is binnen 30 dagen: een geldige verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, een bewijs van terugkeer of een visum.
  • Een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart. De ED-kaart is een immigratiekaart dat in het vliegtuig verleend wordt. Een pen nemen is daarom ook erg handig.
  • Een locatie van het hotel of appartement waar je gaat verblijven. Hier kan naar worden gevraagd, maar is meestal niet het geval. Wees er wel zeker van dat je de gegevens van je hotel of appartement paraat hebt.
  • Voldoende financiële middelen of bewijs hiervan. De migratie ambtenaar kan de toerist, zonder opgave van reden, vragen hoeveel financiële middelen hij/zij heeft.

Wees er zeker van dat je al deze documenten bij je hebt. De migratie ambtenaar kan namelijk de toelating weigeren, als deze documenten niet in orde zijn.

Hoe lang mag ik verblijven in Curaçao?

Standaard mag je 30 dagen verblijven in Curaçao met bovengenoemde documenten. Mocht je langer in Curaçao willen verblijven, kun je als Nederlander vragen om een verlenging van 150 dagen. In totaal kom je dan uit op 180 dagen. 180 dagen is het maximum aantal dagen dat je mag verblijven als toerist per kalenderjaar.

Wat te doen als je paspoort gestolen is?

Lees hier welke stappen je moet ondernemen wanneer je paspoort of bankpas gestolen word op vakantie.