Reisverzekering Curaçao

Een reisverzekering afsluiten tijdens je reis naar Curaçao is geen slecht plan. Onvoorziene gebeurtenissen kunnen altijd gebeuren en dan kans dat dit gebeurt op reis is groter dan wanneer je thuis bent.

De kosten van een reisverzekering naar Curaçao

De kosten van een reisverzekering naar Curaçao hangt van verschillende factoren af. Hoe hoger premie, hoe beter je verzekerd bent op reis. Een hoge premie is vooral bedoeld voor sportieve en avontuurlijke vakanties, zoals bergbeklimmen of andere gevaarlijke sporten. Als jij op het strand van Curaçao ligt, is het risico aanzienlijk lager om je te verwonden.

Voorwaarden van een reisverzekering

Mocht er iets zijn gebeurd op reis zal een verzekeraar bepalen of het wel of niet vergoed wordt. De verzekeraar heeft het recht om niets uit te keren als je zelf onzorgvuldig bent geweest. Als je bijvoorbeeld je spullen ergens openbaar liet liggen en de spullen waren vervolgens weg, kan de verzekeraar de schade niet vergoeden. Het gaat enkel om onvoorziene gebeurtenissen.

Het eigen risico bij een reisverzekering

Het eigen risico kan erg verschillen per reisverzekering. Doorgaans is er een eigen risico bedrag van € 150,00 per gebeurtenis. Daarnaast worden de eigendommen tegen dagwaarde vergoed. Een Macbook uit 2012 zal daarom een stuk minder waard zijn dan eentje uit 2015.

Kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een keuze tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering kan snel gemaakt zijn. Ga jij slechts voor twee weken naar Curaçao en zit je de rest van het jaar thuis? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Mocht je vaker op reis gaan, meer dan 21 dagen per jaar, is een doorlopende reisverzekering doorgaans goedkoper.

Controleer je zorgverzekering

Je kunt altijd navragen bij je zorgverzekering tot in hoeverre je verzekerd bent in Curaçao met je Nederlandse zorgverzekering. Het is onnodig om dubbel verzekerd te zijn tijdens je reis in Curaçao.