Tips voor Curaçao

 • Curaçao bezoeken kan eigenlijk in elke maand wel. De temperaturen zijn namelijk altijd heerlijk warm en het koelt ’s nachts maar weinig af. Echter kunnen de prijzen van de tickets wel sterk variëren. In het hoogseizoen zijn de tickets aanzienlijk duurder. Tip: Kies daarom voor een maand als april: een stuk voordeliger en het weer is zeker goed.
 • Neem genoeg zonnebrand mee! Het is erg warm en je kunt snel verbranden.
 • In de avond zijn er veel muggen aanwezig. Het is raadzaam om genoeg anti muggen werende spullen mee te nemen.
 • Een auto huren op Curaçao kan ontzettend leuk zijn. De wegen zijn goed en de meeste plaatsen staan goed aangegeven. Boek je huurauto vooraf en tijdig. Dan weet je zeker, dat jouw ideale auto bij aankomst voor je klaarstaat.
 • Een bezoekje aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, kun je het beste doen op maandag t/m zaterdag. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten en gaan de terrassen op tijd dicht.
 • Wissel je geld nooit op straat. Ga hiervoor altijd naar de bestemde wisselkantoren of wissel op het vliegveld.
 • Wellicht wel de beste tip voor je vakantie in Curaçao: Zwemmen met dolfijnen is een unieke ervaring die overigens wel vrij prijzig is. De dolfijn zwemt met je mee, komt bij je op de foto, toont haar trucjes en vindt het niet erg om geaaid te worden. Een unieke ervaring! Er zijn meerdere programma’s beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook duiken of snorkelen met dolfijnen. Je kiest zelf je programma, maar de prijzen lopen erg uiteen. Bekijk daarom van te voren altijd de website. Hoe dan ook: een must-do in Curaçao.

Meer tips toevoegen?

Heb je nog meer tips? Laat het ons weten via de contactpagina! We zullen jouw tip zo spoedig mogelijk toevoegen aan de lijst! We houden onze website het liefst zo accuraat mogelijk! Als er een tip bijstaat die niet meer van deze tijd is: laat het ons weten en we verwijderen de tip van de lijst! Bedankt.

Wij geven je interessante Curacao vakantie tips en informatie over Curacao!

 • Curacao kun je in principe het hele jaar door bezoeken. Over het gehele jaar zijn de temperaturen vooral heerlijk warm. ’s Nachts koelt het haast niet af. In tegendeel kunnen de prijzen voor een ticket naar Curacao wel heel erg variëren. In het hoogseizoen zijn de tickets aanzienlijk duurder vergeleken met de tarieven in het laagseizoen. Kies bijvoorbeeld om te reizen in april: Vergelijk van te voren en bepaal zelf je prijs. Voorkom teleurstellingen. Boek daarom ruim van te voren.

Beste reisperiode om Curacao te bezoeken

 • Neem genoeg zonnebrand mee! Het is erg warm en je kunt snel verbranden.
 • In de avond zijn er veel muggen aanwezig.
  Het is raadzaam om genoeg anti muggen werende spullen mee te nemen.
  Lees hier meer over op onze pagina “Curacao wat mee te nemen“.
 • Een auto huren op Curacao kan ontzettend leuk zijn. De wegen zijn goed en de meeste plaatsen staan goed aangegeven. Boek je huurauto vooraf en tijdig. Dan weet je zeker, dat jouw ideale auto bij aankomst voor je klaarstaat.
 • Een bezoekje aan Willemstad, de hoofdstad van Curacao, kun je het beste doen op maandag t/m zaterdag. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten en gaan de terrassen op tijd dicht.
 • Wissel je geld nooit op straat. Ga hiervoor altijd naar de bestemde wisselkantoren of wissel op het vliegveld.
 • Wellicht wel de beste tip voor je vakantie in Curacao: Zwemmen met dolfijnen is een unieke ervaring die overigens wel vrij prijzig is.
  De dolfijn zwemt met je mee, komt bij je op de foto, toont haar trucjes en vindt het niet erg om geaaid te worden. Een unieke ervaring!
  Er zijn meerdere programma’s beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook duiken of snorkelen met dolfijnen.
  Je kiest zelf je programma, maar de prijzen lopen erg uiteen. Reserveer van te voren om te zwemmen met de dolfijnen in Curacao. Hoe dan ook: een must-do in Curacao.

Lees over de beste bezienswaardigheden op Curacao

Tips voor het huren van het beste vakantiehuis op Curacao

Wil jij een perfect vakantiehuis op Curacao huren voor een onvergetelijke vakantie? Gebruik dan deze drie tips om het beste vakantiehuis op het eiland te vinden en te reserveren:
1. Bepaal aan welke eisen jouw vakantiehuis moet voldoen en welk budget je hebt. Op deze manier is het zoeken van het ideale vakantiehuis vele malen gemakkelijker, aangezien je nu een richtlijn hebt.
2. Kijk op verschillende websites voor jouw ideale vakantiehuis op Curacao. Ieder website heeft weer een ander aanbod en hanteert weer andere prijzen, dus focus je niet op een enkele site als je het perfecte vakantiehuis wil reserveren.
3. Vergelijk vakantiehuizen met elkaar. Niet alleen door naar de prijzen van de huizen te kijken, maar ook door de locatie van de huizen met elkaar te vergelijken en te controleren welke faciliteiten de vakantiehuizen allemaal hebben.

Meer informatie toevoegen over Curacao?

Heb je nog meer tips? Laat het ons weten via de contactpagina! We zullen jouw tip zo spoedig mogelijk toevoegen aan de lijst! We houden onze website het liefst zo accuraat mogelijk! Als er een tip bijstaat die niet meer van deze tijd is: laat het ons weten en we verwijderen de tip van de lijst! Bedankt.

Plaats een reactie