Valuta

De officiële munteenheid van Curacao is de Antilliaanse gulden, afgekort wel de ANG.
De valuta is rechtstreeks verbonden aan de Amerikaanse dollarkoers.

1 US Dollar = NAF 1,77 – 1,78 Antilliaanse gulden.

Check hier meteen de actuele koers van Curacao

De meeste winkels, hotels en restaurants accepteren daarom ook wel dollars. De koers is immers altijd hetzelfde. Ook reischeques in dollars worden vrijwel overal geaccepteerd. Er worden geen extra kosten gerekend voor het inleveren in dollars.

Credit cards

Visa en Mastercard zijn de meest gebruikte credit cards in Curacao. Deze credit cards worden daarom ook vrijwel overal geaccepteerd. American Express is een populaire credit card, maar deze wordt vaak niet geaccepteerd. Kies daarom voor zekerheid en neem een Visa of Mastercard mee.

Pinnen op Curacao

Je kunt op vele plaatsen pinnen op het eiland. Er zijn diverse pinautomaten te vinden, maar je kunt vaak ook wel bij casino’s en supermarkten geld pinnen. De meeste pinautomaten kunnen op meerdere talen worden ingesteld: uiteraard in het Nederlands, maar ook in het Papiaments, Engels of Spaans. Bij het pinnen kun je (vaak) kiezen tussen US Dollars of Antilliaanse guldens.

Euro’s wisselen op Curacao

Denk erom dat je geen geld wisselt op straat. De ‘wisseltruc’ wordt soms toegepast door de locals. Dit betekent het wisselen van verschillende valuta: Euro’s voor Antilliaanse guldens met een negatieve afwijking. Dit betekent dat de valuta minder waard wordt. Het is raadzaam om alleen te wisselen op een officieel kantoor of op het vliegveld van Curacao. Je weet dan zeker dat je waar krijgt voor je geld.