Veelgestelde vragen Curaçao

Je wil natuurlijk veel weten over het eiland Curaçao en met jou vele anderen. De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een mail. Misschien weten wij het antwoord wel voor je.

Waar ligt Curaçao?

Het eiland Curaçao heeft een mooie ligging in de zuidelijke Caribische Zee, ongeveer 65 kilometer ten noorden van de kust van Venezuela. Samen met Nederland, Aruba en Bonaire is het een onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Wanneer je Curaçao bezoekt ontdek je dat het een vrij vlak eiland is. Er valt jaarlijks zeer weinig regen, gemiddeld slechts 510 mm. Een enorme ontziltingsinstallatie aan de zuidkust produceert het grootste deel van het water van het eiland, waardoor het er gelukkig niet ontzettend droog is.

Wie heeft de vlag van Curaçao ontworpen?

Op 2 juli 1984 werd de vlag van het eiland formeel aangenomen. Martin den Dulk ontwikkelde de vlag, een feit waar hij erg trots op was. De vlag van Curaçao heeft 2 witte sterren bovenaan de hijskant, een gele lijn langs het midden en een opvallend blauw gedeelte.

Hoe groot is Curaçao?

Curaçao is niet alleen een vlak, maar ook een lang eiland dat zich van het zuidoosten naar het noordwesten ongeveer 64 kilometer uitstrekt. Met een oppervlakte van 472 km² en een afmeting van ongeveer 16 kilometer is Curaçao het grootste van alle Nederlands-Caribische eilanden. Het is groter dan het eiland Aruba, dat in het westen ligt, en oostelijk Bonaire.

Waarom is Curaçao de moeite van het bezoeken waard?

Vrijwel elk deel van Curaçao is de moeite van het bezoeken waard. In het meest zuidelijke deel vind je bijvoorbeeld allerlei prachtige kleine baaien die wel van een vakantiekaartje afkomstig lijken.

Hou er wel rekening mee dat de natuur er nogal grillig kan zijn. Je moet niet onvoorbereid op pad gaan en verdwalen. En neem tijdens een wandeltocht altijd voldoende water mee. In de zomermaanden lopen de temperaturen op het eiland behoorlijk op.