Verplichte reisdocumenten voor een vakantie op Curacao

Je hebt een tijdje geleden een vakantie geboekt en deze komt steeds dichterbij. Als je vakantie naar Curacao steeds dichterbij komt, is het goed om je alvast voor te bereiden op je reis. Dit doe je onder andere door je reisdocumenten klaar te leggen. Maar welke reisdocumenten heb je nodig als je naar Curacao gaat? Dat lees je in dit artikel.

Een paspoort en visum

Als je naar Curacao wil reizen, heb je altijd een geldig paspoort nodig. Let op: dit paspoort moet in de gehele periode dat jij op Curacao bent, geldig zijn. Heb je een ticket voor de terugreis geboekt, dan weet je dat jouw paspoort minimaal tot en met deze dag geldig moet zijn. Heb je nog geen ticket geboekt voor je terugreis en blijf je mogelijk langere tijd op Curacao? Dan is het goed om een paspoort mee te nemen dat extra lang geldig is, zodat je niet aan de geldigheidsdatum van je paspoort vast zit als je eigenlijk op Curacao wil blijven.

Lees hier verder waar je vliegtickets kunt boeken naar Curacao

Ga je naar Curacao voor een korte vakantie? Dan heb je geen visum nodig. Alleen als je langer dan 180 dagen op het eiland wil blijven, heb je een visum nodig. De meeste mensen blijven echter niet zo lang op Curacao. Zij hoeven dan ook geen visum aan te vragen. Wel is verplicht een Embarkation en Disembarkation Card.

Met de kinderen naar Curacao

Neem je de kids mee naar het prachtige Curacao? Zorg er dan voor dat zij allemaal een eigen paspoort nodig hebben, ook als ze minderjarig zijn. Het is sinds 2012 niet meer mogelijk om je kinderen bij te schrijven in je eigen paspoort. Zonder eigen paspoort, komen je kinderen het eiland simpelweg niet op.

Tip: controleer hoe lang het paspoort van je kind nog geldig is. Wat voor jouw paspoort geldt, geldt ook voor het paspoort van je zoon of dochter. Dit betekent dat het paspoort van je kind gedurende het gehele verblijf op Curacao geldig moet zijn.

Plaats een reactie