Visum Curaçao

Voor een kort verblijf in de Cariben is soms een Caribisch visum nodig. Deze is niet alleen geldig in Curaçao, maar ook in Aruba, Sint Maarten en Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius en Saba).

Wel of geen visum nodig voor Curaçao?

Het hangt sterk per situatie of je wel of niet een visum nodig bent voor Curaçao. Het verschilt ook nog eens per nationaliteit. Deze informatie kun je lezen op de website van de Rijksoverheid.

Afhandeltijd

De afhandeltijd van een Caribisch visum duurt doorgaans een kleine week. De Nederlandse ambassade kan een exacte afhandeltijd doorgeven.

De kosten

Op het moment dat je een Caribisch visum aanvraagt, betaal je al kosten voor de afhandeling. Dit betekent nog niet dat je een Caribisch visum zult krijgen. De aanvraag kost € 35,00.

Visum is geldig voor alle Caribische Koninkrijksdelen

Het Caribisch visum is geldig voor alle Caribische Koninkrijksdelen van Nederland, dit zijn:

  • Aruba;
  • Curaçao;
  • Sint Maarten
  • Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Op elk visum kan een territoriale beperking worden vastgelegd. Dit betekent dat je alleen in een selectie van deze eilanden mag komen met dit visum. Een territoriale beperking kan worden opgelegd om de volgende redenen: nationale veiligheid, openbare orde of volksgezondheid.

Weigering van een visum

Op het moment dat je geweigerd wordt voor een Caribisch visum, zal je hierover een schriftelijke brief ontvangen. Hierin staat de reden van de weigering. In dezelfde brief staat hoe je een weigering kunt aanvechten en hoe dit in zijn werk gaat. De Nederlandse ambassade betaalt geen aanvraagkosten mocht het geweigerd worden. Doorgaans wordt het niet vaak geweigerd. Dit gebeurt alleen als daar een goede reden toe is.