Vliegtijd Curaçao

Ben je benieuwd wat de vliegtijd naar Curaçao is? Op deze pagina vind je alle informatie over de duur van een vlucht van en naar Curaçao. Allereerst vlieg je vanuit Nederland naar Curaçao via Schiphol. Er zijn 2 maatschappijen die van Amsterdam naar Curaçao vliegen, namelijk KLM en TUI. De meeste vluchten zijn rechtstreeks van Schiphol naar Curaçao maar je kan ook een tussenstop op bijvoorbeeld Aruba hebben. Dit heeft natuurlijk invloed op de vliegtijd.

Hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Curaçao duurt ongeveer 9,5 tot 10 uur. Dit kan verschillen door de weersomstandigheden. Bij gunstige wind ben je iets sneller dan bij een ongunstige wind.

KLM vliegt doorgaans in de middag waardoor je met tijdsverschil vroeg in de avond op Curaçao landt.

Wat is de afstand van Amsterdam naar Schiphol?

In kilometers is de afstand ongeveer 7850 kilometer. Het vliegtuig vliegt vanuit Nederland over Engeland en dan over de Atlantische Oceaan. Dan over Puerto Rico naar Curaçao.

Hoe heet het vliegveld van Curaçao?

Curaçao heeft één internationaal vliegveld, dit vliegveld heet Hato International Airport. Alle vluchten landen en vertrekken van deze luchthaven, zowel internationaal als regionaal. Hato Airport ligt aan de noordkust van Curaçao, op 12 kilometer afstand van Willemstad.

Hato beschikt over één start- en landingsbaan van 3400 meter lang en 60 meter breed, deze is geschikt voor alle soorten vliegtuigen.

Luchthaven Hato Curaçao
Luchthaven Hato Curaçao

Vanaf Hato wordt er op verschillende bestemmingen gevlogen, onder andere op:

  • Bonaire
  • Aruba
  • Miami
  • Medellin
  • St Maarten

Autohuur op de luchthaven Hato

Op de luchthaven zijn er verschillende aanbieders waar je een auto kunt huren. Let er op dat je een creditcard nodig hebt als je een auto wil huren en dat jonge bestuurders een toeslag betalen.

Verschillende klassen bij de luchtvaartmaatschappijen

Bij zowel KLM als TUI kun je uit verschillende klassen kiezen voor meer beenruimte en/ of meer comfort.

Vliegen met KLM

Bij KLM vlieg je met een Boeing 777-200 en dit vliegtuig heeft een Economy en een Business klasse en bij Economy kun je ook nog voor een premium klasse kiezen zodat je 10cm extra ruimte hebt. Tijdens het boekingsproces kun je de stoel van je keuze kiezen. Voor een stoel op de eerste rijen (waar je ook extra beenruimte hebt) betaal je ook iets extra. Wees er trouwens snel bij want de vluchten zitten vaak snel vol en de keuze is dan beperkt.

Vliegen met TUI

Bij TUI vlieg je met een Dreamliner kun je kiezen uit economy, comfort of deluxe en qua beenruimte zit het wel goed met 71-74cm voor de economy klasse tot 106cm in de deluxe klasse. Als je een pakketreis bij TUI boekt dan brengt de reisleiding je van het vliegveld Hato naar je hotel. Tui vliegt 2 keer per dag, 14 keer per week naar Cura¢ao. Let er wel op dat niet alle vluchten rechtstreeks zijn maar er ook een tussenstop op Bonaire of Aruba bij kan zitten.

Verschillende TUI klassen

TUI Economy klasse

Beenruimte 71-74 cm

Ruimbagage tegen bijbetaling

Stoelreservering tegen bijbetaling

24 uur voor vertrek online inchecken

Persoonlijke entertainment set

Maaltijden met drankjes & snacks

TUI Comfort klasse

Beenruimte: 86 cm

Ruimbagage tegen bijbetaling

Stoelreservering tegen bijbetaling

24 uur voor vertrek online inchecken

Persoonlijke entertainment set

Maaltijden met drankjes & snacks

TUI DeLuxe klasse

Beenruimte 106 cm

Ruimbagage: tot 40 kg pp

Stoelreservering inclusief

30 dagen voor vertrek online inchecken

Persoonlijke entertainment set

Deluxe maaltijden met drankjes & snacks

Stoel reserveren TUI

Bij TUI heb je de mogelijkheid om een vliegtuigstoel te reserveren vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek. Voor Economy en Comfort is er een toeslag, terwijl bij Deluxe dit kosteloos is. Als je geen stoel reserveert, bestaat de kans dat een reisgezelschap niet samen kan zitten. Kinderen tot en met 11 jaar worden altijd naast minstens één ouder/verzorger uit het reisgezelschap geplaatst.

Entertainment aan boord

Bij zowel KLM als TUI krijg je diverse maaltijden en heb je de beschikking over een entertainment systeem waarop je films kunt kijken of een spelletje spelen. Tips is om een eigen koptelefoon of oortjes met te nemen (3,5 jack aansluiting) voor een beter geluid.

Prijzen vliegticket Curaçao

De prijzen zijn afhankelijk van de klasse waar je in vliegt, de extra’s die neemt, hoe lang je van te voren boekt en van de tijd wanneer je vliegt. Algemeen kun je zeggen dat je vanaf ongeveer € 550,- een ticket hebt voor de Economy klasse. Economy Premium bij KLM kost ongeveer € 175,- extra en Business Class is ongeveer vanaf € 1.500,- enkele reis.