Voorbereiding

Voorbereiding op reis is het halve werk. Zo is het altijd verstandig om goed na te gaan of er ook bepaalde bacteriën of ziektes in een land voorkomen. Ziek worden is wel het laatst wat je wil tijdens je reis naar Curacao. Welke prikken heb je precies nodig? Hoe lang beschermen deze prikken mij? En garandeert dit mij dat ik sowieso niet ziek wordt op reis? Je leest op deze pagina alle informatie over inentingen en vaccinaties voorafgaand aan je reis naar Curacao.

Reisdocumenten voor Curacao

Alhoewel Curacao binnen het Koninkrijk der Nederlanden valt, zijn er nog voldoende reisdocumenten waar je rekening mee moet houden. Zo heb je wél een paspoort nodig als je naar het Caribische land vliegt. Een ID-kaart is helaas niet voldoende. Over vereiste reisdocumenten Curacao en wat je mee moet nemen naar Curacao lees je hier.

Vervoer naar Schiphol

Vervoer naar Schiphol kan op verschillende wijze. Je kunt de trein pakken, die je onder Schiphol afzet, of je kunt ervoor kiezen om met de auto naar Schiphol te rijden. Schiphol heeft een gigantisch parkeerterrein waar je je auto voor een paar euro per dag neer kunt zetten.
Lees meer over vervoer naar schiphol en parkeren Schiphol .

Tropische reisartikelen meenemen op reis

Het is niet onverstandig om een aantal tropische reisartikelen mee te nemen op reis. Curacao heeft een warm klimaat waarbij onder andere zonnebrand crème zeker niet mag missen. Sommige reizigers kiezen er ook voor om bijvoorbeeld een EHBO-kit mee te nemen op vakantie. Anderen kiezen er graag voor om reisboeken en –kaarten mee te nemen op reis. Immers: een goede voorbereiding is het halve werk. Je leest meer over tropische reisartikelenop deze pagina.