Werken of Stage op Curacao

Werken op Curacao is een interessante ervaring. Het weer is altijd mooi en er zijn genoeg werkzaamheden op het tropische eiland. Werken hoeft niet perse in toerisme: er zijn ook andere mogelijkheden.

Werken in Curacao

Er zijn vele banen in de toeristische sector: hotels, restaurants of bars. Maar ook op Curacao zijn er genoeg andere banen, zoals bijvoorbeeld in het onderwijs.

Er worden op scholen lessen Nederlands en Engels gegeven. Daarnaast zijn er voldoende banen te vinden commerciële werkzaamheden, zoals in marketing.

Enkele banen op Curacao zijn niet alleen op het eiland zelf, maar ook op omringende eilanden, zoals Aruba en Bonaire. Als je van reizen houdt, zit je bij de meeste banen wel goed.

Bekijk deze actuele vacatures op Curacao

Het salaris in Curacao

Het salarisniveau in Curacao is doorgaans een stuk lager dan in Nederland. Er zijn geen concrete cijfers beschikbaar, maar je kunt uitgaan van ongeveer 70% van het Nederlandse salaris. Een simpel voorbeeld: als je in Nederland € 1.000,00 zou verdienen, zal dit in Curacao ongeveer € 700,00 zijn.

Stage in Curacao

Curacao is een zeer gewilde bestemming onder Nederlandse stagiaires. Men spreekt hier de taal en over het algemeen voelt men zich hier snel thuis. Er zijn verscheidene manieren om een stage te regelen in Curacao.

Via je eigen hogeschool of universiteit

Veel hogescholen en universiteiten hebben zelf contacten op Curacao. Je kunt altijd informeren op je hogeschool of universiteit wat de mogelijkheden zijn. Een stagecoördinator van je opleiding kan je allerlei handige tips geven voor het zoeken van een stage op Curacao.

Kijk ook alvast naar de beschikbaarheid van een studentenhuis op Curacao

Stagebemiddelingsbureau Nederland

Als je niet alles zelf wilt doen, kun je ook een stagebemiddelingsbureau inhuren. Er zijn in Nederland of Curacao verschillende stagebemiddelingsbureaus die veel ervaring hebben in het zoeken van stages voor studenten.
Bestel de vergunning om te werken op Curacao hier online

Opbouw sollicitatiebrief stage

Het is belangrijk om een goed gevuld CV te hebben. Geef duidelijk aan wat je tot nu toe gedaan en geleerd hebt. Een CV moet goed te begrijpen zijn voor een buitenlandse werkgever. Je kunt gebruik maken van een standaardmodel voor een CV die internationaal geschikt is, zoals het Europass CV.

Bekijk meer sollicitatie tips en informatie over opleidingen op de website van onze partner.

Lees meer over zakelijk Curacao